вівторок, 06 червня 2017 12:29

Приватбанк перед націоналізацією видав кредити фіктивним компаніям

Приватбанк перед націоналізацією видав кредити фіктивним компаніям
Приватанк видав кредити 28 харківським компаніям перед націоналізацією Фото: kor.ill.in.ua

Журналісти проекту з розслідування корупції та організованої злочинності назвали компанії, яким Приватбанк видав мільйони доларів перед банкрутством.

Згідно з книгою позик, у 2015–2016 роках Приватбанк видав кредити 28 харківським компаніям перед націоналізацією Приватбанку. Їх контролювали особи, пов'язані з екс-власником "Привату" Ігорем Коломойським. Про це пише "Економічна правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватбанк можуть продати за кілька років

Кредити на суму близько $185 млн були беззаставні. Це серйозне порушення банківської практики. Майже всі компанії, які отримали кредити, зареєстрували 2015-го. У всіх, крім однієї, статутний капітал становить 1000 грн, що підтверджує фіктивність цих компаній.

Згідно з розслідуванням, власники харківських фірм – топ-менеджери підприємств, які контролює Коломойський. Вони пов'язані між собою на Facebook. Гроші отримали компанії, які контролювали: Віктор Шкіндель (екс-глава Дніпроавіа) – $154,1 млн; В'ячеслав Плакасов (гендиректор "Оптіма 770") – $136,8 млн; Іван Маковійчук (директор туристичної компанії "Скорзонера-Закарпаття") – $154,4 млн; Сергій Казаров (колишній голова "Цюрупинського Агропостач") – $155,6 млн; Володимир Головко (голова Запоріжнафтопродукту) – $141,2 млн; Ігор Маланчак (гендиректор заправок "Колумбіни") – $148,8 млн; Вадим Андреюк (менеджер Укрнафти) – $115,3 млн.

УЄФА звернувся до Національного банку України. Підставою для цього стали борги телеканалів Ігоря Коломойського. Йдеться про контракт на €3,2 млн з компанією TV media Planet LTD за трансляцію матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи в сезонах 2012-2015, а також Суперкубка УЄФА 2012-2014.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк перед націоналізацією видав кредити фіктивним компаніям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути