неділя, 27 грудня 2020 21:10

Прибуток упав до нуля: на чому економили українці в 2020 році

Прибуток упав до нуля: на чому економили українці в 2020 році
Підприємцям довелося закривати бізнеси.Фото: pexels.com

2020 рік видався не легким для українців. Через пандемію і запроваджений карантин, багато хто втратив роботу, зменшилась зарплата. Підприємцям довелося закривати бізнеси, звільняти працівників або відправляти у неоплачувані відпустки.

Gazeta.ua запитала українців, на чому доводилося економити протягом року.

Людмила Авраменко, місто Бахмут, Донецька обл:

"Працюю вихователем у дитсадку. На карантині нам виплачували 2/3 від окладу, як за час простою праці. Фінансову подушку не можу собі дозволити, бо низька зарплата. Беру гроші в кредит і намагаюсь повернути в строк. Найдорожче що купувала – одяг, взуття. В цьому році відмовилась від поїздки на море", - каже вона.

Оксана Підлубна, селище Крижопіль, Вінницька обл:

"Торгую одягом. Під час карантину прибуток упав до нуля, заробіток втрачено. Економлю на всьому. Фінансова подушка зменшилась десь на 30%, але гроші ще є. Найдорожчі витрати - це оплата навчання дитини. Заощаджуємо на продуктах, розвагах", - говорить Оксана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш популярні професії року: скільки готові платити фахівцям

Тетяна Поліщук, місто Чорноморськ, Одеська обл:

"Працювала масажистом у санаторії. На час карантину його закрили. Тому доводиться шукати тимчасові підробітки. Заощаджень не мала. Зараз теж немає можливості відкласти гроші. Відкрила кредитну карту, якою користуюсь регулярно. Ніяких дорогих покупок протягом року не робила. Економити приходиться на всьому, від їжі до одягу", - розповіла Тетяна.

Микита Черкай, Київ:

"Я - бармен. Загалом, мій дохід за рік не змінився. Зарплата залишилася на рівні минулого року. Під час карантину повністю втратив заробіток. У мене була фінансова подушка, це і врятувало. Вона в мене і зараз є, намагаюсь постійно заощаджувати гроші. Кредити не брав і брати найближчим часом не планую. Великих покупок в цьому році не було. Економлю на їжі, розвагах", - додав Микита.

У 2020-ому найчастіше серед робітничих спеціалістів шукали продавців, водіїв у ресторанній сфері, працівників будівництва. Серед найбільших зарплат також оклади нянь. Серед найменших — зарплата консьєржів.

Зараз ви читаєте новину «Прибуток упав до нуля: на чому економили українці в 2020 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути