середа, 23 грудня 2020 09:57

Чверть роботодавців готова підняти зарплати наступного року - опитування

Чверть роботодавців готова підняти зарплати наступного року - опитування
18,8% українських компаній зменшили зарплати своїм співробітникам. Фото: unsplash

2021 року планують збільшити заробітні плати співробітникам 23,6% роботодавців.

Залишити розмір виплат без змін вирішили 19,4% компаній. Зменшити планують 1,4% роботодавців, а майже половина - 49,5% - ще не визначилися в цьому питанні, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на опитування Jooble.

18,8% українських компаній зменшили зарплати співробітникам через березневий локдаун. 72,4% компаній не переглядали виплати працівникам, 8,8% - навпаки збільшили.

Згідно з даними дослідження, скоротити персонал довелось 21,6% компаній. 78,4% зазначили, що продовжують працювати в незмінному складі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прийнятний для українців розмір пенсії втричі вищий від наявного

Цьогоріч змінилися підходи до найму персоналу. 16,4% опитаних компаній на карантині почали наймати більше співробітників, ніж планували. 13,6% через карантин переглянули плани і зменшили обсяги найму.

Водночас майже в третини підприємств бюджет на рекрутинг зменшився. У 4,1% компаній, навпаки, збільшився. Однак у 65,3% компаній витрати, пов'язані з рекрутингом, не змінилися.

Дослідження провели аналітики Jooble на основі опитування 300 українських роботодавців у період із 20 листопада до 11 грудня 2020 року.

2020-го найчастіше серед робітничих спеціалістів шукали продавців, водіїв у ресторанній сфері, працівників будівництва. Серед найбільших зарплат також оклади нянь. Серед найменших — зарплата консьєржів.

Зараз ви читаєте новину «Чверть роботодавців готова підняти зарплати наступного року - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути