вівторок, 17 квітня 2012 08:08

Президентом Світового банку стане п'ятдесятидворічний доктор соціальних наук

Президентом Світового банку стане п'ятдесятидворічний доктор соціальних наук
Джим Ен Кім народився в Сеулі в 1959 році, а з п'ятирічного віку жив у США. Фото: reuters.com

Професор Джим Ен Кім призначений президентом Світового банку.

Про це повідомила американська газета "Нью-Йорк таймс".

П'ятдесятидворічний Джин Ен Кім змінить на цій посаді Роберта Зелліка в кінці червня цього року. Він вступить на посаду президента на початку липня після закінчення п'ятирічного терміну президентства Зелліка.

Джим Ен Кім народився в Сеулі (Південна Корея) в 1959 році. З п'ятирічного віку жив у США, має ступені доктора (Гарвард, 1991 рік) і доктора соціальних наук (Гарвард, 1993 рік).

Був одним із засновників у 1987 році міжнародної організації "Партнерство для здоров'я" (Partners in Health), яка стала застосовувати в найбідніших країнах нові методи охорони здоров'я з упором на співпрацю з місцевим населенням. Керував організацією до 2003 року. Займався в тому числі дослідженням проблем лікування резистетних до антибіотиків форм туберкульозу і з цією метою відвідував Росію, зокрема, місця позбавлення волі в Сибіру. З 2003 року радник генерального директора ВООЗ, а з 2004 року - керівник департаменту ВІЛ-СНІД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацбанку підтвердили, що готові зменшити процентні ставки

Керував дослідними центрами в галузі соціальної медицини, кафедри соціальної медицини в Гарварді в 2005-2009 роках. З 2009 року - президент Дартмутського коледжу, що входить в елітну групу американських університетів ("Лігу плюща").

За традицією главою Міжнародного валютного фонду стає представник Європи, а президентом Світового банку - представник США.

Зараз ви читаєте новину «Президентом Світового банку стане п'ятдесятидворічний доктор соціальних наук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути