понеділок, 22 червня 2020 11:28

Презентували інтерактивну карту для подорожей

Презентували інтерактивну карту для подорожей
Дмитро Кулеба розповів про запуск інтерактивної карти, яка допоможе туристам REUTERS

Міністерство закордонних справ запустило інтерактивну карту з інформацією про дозволи та обмеження в'їзду до країн під час пандемії коронавірусу.

Про це на брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Це карта для людей. Уряди країн світу запроваджують обмеження на пересування через пандемію Covid-19. Правила в'їзду та транзиту постійно оновлюються. Як розібратися, куди можна їхати, а куди - ні? Наша нова карта дозволить громадянам України уникнути плутанини", - заявив Дмитро Кулеба на брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Turkish Airlines відновить польоти в Україну

Зазначається, що інтерактивна карта відображає режими в'їзду та транзиту у всіх країнах світу на основі оперативної і перевіреної інформації Міністерства закордонних справ України і закордонних дипломатичних установ. Дані карти регулярно оновлюються. 3 шари інформації дозволяють перевірити, чи можна в'їхати до країни чи проїхати її транзитом, та за яких умов.

"Кожен громадянин тепер має доступ до актуальної інформації про обмеження пересування та сполучення в інших країнах у будь-який час доби просто на екрані свого комп'ютера чи смартфона. Це наша цифрова відповідь на виклики коронавірусної кризи", - повідомив глава МЗС України.

Також Дмитро Кулеба зауважив, що навіть після завершення пандемії Covid-19, онлайн-карта залишатиметься зручним інструментом для громадян при подорожах за кордон.

В уряді планують провести масові перевірки закладів громадського харчування та громадського транспорту з 22 по 28 червня.

Зараз ви читаєте новину «Презентували інтерактивну карту для подорожей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути