Ексклюзиви
середа, 14 вересня 2011 12:14

Прем'єр прогнозує, що в наступному році мінімальні зарплатні значно збільшаться

Прем'єр прогнозує, що в наступному році мінімальні зарплатні значно збільшаться

Проект державного бюджету на 2012 рік передбачає подальше поетапне збільшення мінімальних зарплат і значне підвищення оплати праці в сферах, які визначають якість життя суспільства.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав прем'єр Микола Азаров.

За його словами, середньорічний розмір особового окладу працівника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки збільшиться на 25,5%.

"Так, середня заробітна плата завідувача дошкільного навчального закладу у 2012 році проти 2011 року зросте на 847 гривень, або на 35%. Зарплатня вчителя вищої категорії загальноосвітнього навчального закладу - на 614 гривень, або на 25%, а на 30% збільшиться зарплатня лікаря-хірурга вищої категорії у стаціонарі", - зауважив Азаров.

Прем'єр повідомив, що на 1,2 млрд гривень збільшаться видатки бюджету для виплати всім педадогічним працівникам надбавки в розмірі 20% особового окладу.

Азаров також зауважив, що реалізація положень Податкового кодексу принесе для бізнесу додатковий інвестиційний ресурс у розмірі близько 47 млрд гривень. Крім того, він наголосив, що уряд очікує зростання прибутки підприємництва на 16,2%.

"Стабільність соціальних гарантій і підвищеня доходів громадян — це той фундамент, на якому будується розвиток внутрішнього ринку", - додав Азаров .

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр прогнозує, що в наступному році мінімальні зарплатні значно збільшаться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути