понеділок, 19 лютого 2018 14:51

Прем'єр запевнив, що зарплати українців зростуть

Прем'єр запевнив, що зарплати українців зростуть
За минулий рік на 37% зросла номінальна середня зарплата українців. Реальна зарплата збільшилася на 19%. Фото: prm.ua

Попри зростання цін і курсу долара, доходи українців ростимуть.

"За курс долара відповідає Національний банк. Тому тільки він може коментувати і впливати на те, щоб курс долара був контрольований. З іншого боку, переді мною як перед прем'єр-міністром стоїть завдання - зробити так, щоб кожна українська сім'я отримувала більше, ніж вона отримує сьогодні. Зробити це за один день неможливо, так само як неможливо побудувати дороги і злітні смуги за один рік. Але те, що ми почали це робити - це очевидний факт", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям можуть збільшити комуналку

Він наголосив, що за минулий рік на 37% зросла номінальна середня зарплата українців. Реальна зарплата збільшилася на 19%.

"Звісно добре, що вона зросла на 19%. Але цього ще дуже мало. Я вважаю, що багато років людей просто передержали на мінімальних зарплатах. Завдання на поточний рік - розвивати економіку. Вважаю, що в 2018 році середня заробітна плата буде дорівнювати близько10 тисяч гривень", - резюмував Гройсман.

Психологи встановили, що в середньому по світу $95 тис. на рік дозволять людині бути задоволеною життям. Це близько 2,5 млн грн на рік чи 210 тис. у місяць. Вчені вважають, що для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік. Водночас середня місячна зарплата в Україні становить 8 777 грн. Це у 15 разів менше рівня "емоційного комфорту" чи майже в 24 рази нижче "рівня щастя".

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр запевнив, що зарплати українців зростуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути