середа, 22 січня 2020 13:17

Попередили про зрив опалювального сезону: подробиці

Попередили про зрив опалювального сезону: подробиці
Кошти на рахунках Укртрансгазу заблокували на виконання судового рішення, винесеного Арбітражним судом Києва 12 липня 2007 року. Фото: Цензор.НЕТ

Кошти та майно Укртрансгазу арештували. У компанії кажуть, що це загрожує зриву опалювального сезону.

"Укртрансгаз звертається до слідчих органів за захистом своїх інтересів. Блокування грошових коштів та їх незаконна розтрата може негативно вплинути на стабільність роботи із забезпечення сталого проходження опалювального сезону", - повідомила пресслужба компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує українська газотранспортна система

Кошти на рахунках Укртрансгазу заблокували на виконання судового рішення, винесеного Арбітражним судом Києва 12 липня 2007 року.

У компанії кажуть, що рішення заморозити рахунки неправомірне.

Арбітражний суд Києва 2000-го зобов'язав Укртрансгаз поставити 305 млн куб. м газу споживачам ЗАТ "Укренергозбут". Водночас вартість природного газу чітко не визначили. Тому позивач не займався стягненням газу з відповідача.

У 2015-2016-х ГПУ розслідувала розтрати службовими особами банку "Фінанси та кредит" понад $113 млн та отримання від Нацбанку рефінансування на 5 млрд грн. Прокуратура підозрює, що банк безпідставно перерахував кошти компаніям, зокрема ПрАТ "Укренергозбут". Пізніше компанія продала право вимоги з Укртрансгазу зобов'язання з поставки природного газу ТОВ "Фінансова компанія ФінІнвест". У січні 2020-го остання змінила спосіб виконання рішення від 2007 року з поставки газу на стягнення 2,3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Попередили про зрив опалювального сезону: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути