пʼятниця, 26 жовтня 2012 12:12

Підприємців з 17 грудня звільнять від подачі довідки про включення до ЄДРПОУ

Підприємців з 17 грудня звільнять від подачі довідки про включення до ЄДРПОУ
Зараз триває процес автоматичного переносу даних з ЄДРПОУ до Єдиного державного реєстру. Фото: nnm.ru

З 17 грудня українських підприємців повністю звільнять від процедури отримання та подачі до податкової служби довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).

Такі організаційні зміни передбачені Постановою Кабінету міністрів №949-п від 17.10.2012 №949-п "Про внесення змін до деяких постанов КМУ з питань подання довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України", а також Законом України від 24.05.2012 № 4839 "Про внесення змін до деяких законів України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Норми закону набувають чинності з 17 грудня 2012 року.

У подальшій своїй роботі органи Державної податкової служби (ДПС) будуть самостійно, без залучення платників, використовувати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також дані з відомчих баз даних органів статистики, Пенсійного фонду, інших установ.

Зараз триває процес автоматичного переносу даних з ЄДРПОУ до Єдиного державного реєстру. В нього також вносяться дані про взяття на облік в органах ДПС, пенсійного фонду, державної статистики.

За оцінками фахівців ДПС, така новація дозволить значно спростити процедури адміністрування податків для українського бізнесу, зокрема за рахунок зменшення кількості необхідних для цього документів та часу, що витрачається на їх отримання. Зазначимо також, що довідка ЄДРПОУ була платною, а, відтак, підприємці зекономлять не тільки час, а й гроші.

Зараз ви читаєте новину «Підприємців з 17 грудня звільнять від подачі довідки про включення до ЄДРПОУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути