пʼятниця, 19 квітня 2019 11:59

Пояснили, чому українці не забрали субсидію з Ощадбанку

Пояснили, чому українці не забрали субсидію з Ощадбанку
Виплату субсидій затримують через неточності у наданих даних одержувачів держдопомоги. Фото: ru.tsn.ua

Українці не змогли забрати близько 13% нарахованих для виплати через Ощадбанк субсидій готівкою.

Домогосподарства скаржаться, що не можуть отримати допомогу через помилки в особистих даних, які Ощадбанк отримав від управлінь соцзахисту. Йдеться про неправильно вказаний номер телефону, дату народження, прізвище, пише ubr.ua.

"Мої дані передали до Ощадбанка з помилками. 2 тижні з'ясовували, що і як правити. Скаржилася на урядову лінію. 13 квітня отримала субсидію за лютий. За тиждень обіцяють дати березневу. Запевнили, що дані в реєстрі виправлять і з квітня зможу отримувати все вчасно", — скаржиться одна з одержувачів субсидії в соцмережах.

Декому субсидію помилково перерахували до Пенсійного фонду, а не до Ощадбанка. Є й ті, хто не зміг записатися в електронну чергу банку.

Субсидію через Ощадбанк отримали 86%, пояснюють в банку. Виплату субсидій затримують через неточності у наданих даних одержувачів держдопомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидія "на руки": як кияни витратили допомогу готівкою

Дехто скаржаться, що після монетизації субсидій почали отримувати набагато менше грошей допомоги, ніж було раніше. Крім того, багато людей взагалі не знайшли себе у списках субсидіантів.

За словами експертів, проблему з виплатами субсидій потрібно вирішити до 1 травня. Тоді почне діяти новий закон про ЖКГ. За ним на борги з оплати комуналки нараховуватимуть пеню. Крім того, у субсидіантів, які не платять за комунальні послуги, з травня можуть забрати субсидію готівкою. Їх переведуть на стару систему, коли гроші постачальникам перераховував Ощадбанк.

Від 1 березня субсидію виплачують грошима. Допомогу готівкою пенсіонерам виплачує Укрпошта. Інші субсидіанти можуть отримати гроші у відділеннях Ощадбанку.

Укрпошта виплатила готівкою майже 1,9 млрд грн субсидій. Гроші отримали близько 1 млн пенсіонерів. Середня субсидія у березні становила 1884 грн. Найбільше грошей держдопомоги на оплату комунальних послуг отримали у Києві та Київській області — понад 190,7 млн грн для майже 106 тис. пенсіонерів.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому українці не забрали субсидію з Ощадбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути