субота, 11 січня 2020 21:10

Пояснили, чому базари завалені імпортними фруктами

Пояснили, чому базари завалені імпортними фруктами
Імпорт кісточкових та винограду зростає швидше, ніж імпорт екзотичних фруктів. Фото:tsn.ua

Минулого року Україна оновила рекорд щодо імпорту фруктів. Їх масово завозили навіть під час збору власного врожаю.

Імпорт кісточкових та винограду зростає швидше, ніж імпорт екзотичних фруктів. При тому, що вітчизняні фермери можуть промислово вирощувати їх в Україні. Основна проблема, що не всі виробники можуть запропонувати партії продукції екстра якості, в гарному пакуванні, за даними "Інфо-Шувар".

"Із імпортом бананів та цитрусових все зрозуміло - наш клімат не дозволяє промислово вирощувати їх. А ось імпорт кісточкових, винограду влітку та восени - це чіткий показник втрачених можливостей для українського виробника. Щороку ми збільшуємо поставки цих фруктів, тобто попит на них зростає. Але українським фермерам не завжди вдається продати все, що вони виростили. Вихід один - треба пропонувати ринку якість не гіршу, ніж якість імпортних персиків, абрикосів та винограду",- каже експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зафіксували рекордний рівень інфляції

У 2019 році найбільше кісточкових та винограду завезли тоді, коли українські фермери збирали власний врожай.

Також масово завозили яблука та груші. Імпорт останньої взагалі був чи не найбільшим за останні 5 років. Наші фермери зібрали не найкращий врожай цих фруктів. До того ж груші в Україні зберігають поодинокі господарства. Вже з другої половини зими на базарах переважно продаються імпортні фрукти.

У січні-жовтні 2019-го в Україну з-за кордону завезли 73,4 тис. т мандарин. Це на 10% або на 6,6 тис. т більше, порівняно з аналогічним періодом торік. Переважно Україна постачала мандарини з Туреччини, Єгипту, Іспанії, Пакистану, та Італії.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому базари завалені імпортними фруктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути