середа, 28 березня 2018 15:29

Повідомили, скільки коштуватиме газ для населення

Повідомили, скільки коштуватиме газ для населення
Відтермінувати оприлюднення ціни вирішили до узгодження механізму її визначення з МВФ та Європейським енергетичним співтовариством. Фото: patrioty.org.ua

Кабмін продовжив спецзобов'язання Нафтогазу на продаж газу населенню. Крім цього, тариф залишив незмінним до червня 2018 року.

На засіданні 28 березня Кабмін продовжив дію постанови "Про затвердження Положення про покладання спеціальних зобов'язань на суб'єктів ринку газу" до 1 червня 2018 року, пише "Економічна правда".

Водночас переговори з МВФ щодо встановлення ціни газу на рівні імпортного паритету тривають. Є необхідність продовжити дію спецзобов'язань.

Підвищення цін на газ вимагає постанова Кабміну від 22 березня 2017 року. За нею вартість газу розраховується на базі середньої ціни імпортного газу за певний період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про плани МВФ щодо ціни на газ

Уряд мав би опублікувати такий показник ще 1 липня 2017 року. Але 26 вересня минулого року Кабмін відклав дату публікації на невизначений термін.

Відтермінувати оприлюднення ціни вирішили до узгодження механізму її визначення з МВФ та Європейським енергетичним співтовариством. До публікації рішення вартість газу залишиться на поточному рівні. Це 4,942 тис. грн за тисячу кубометрів без ПДВ.

В Україні з 1 березня нинішнього року Нафтогаз знизив вартість природного газу для промислових споживачів. Порівняно з лютим, ціна зменшилася на 14% або до 7896 грн. За словами президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, зниження вартості газу неодмінно вплине на здешевлення товарів і послуг для українців. Найперше подешевшають продукти харчування. Адже газ суттєво впливає на їхню вартість. Це і теплиці, і виробництво молочної продукції. Крім того, зменшиться вартість мінеральних добрив. Через це подешевшає зерно.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки коштуватиме газ для населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути