середа, 19 вересня 2018 15:46

Потрібно терміново повернути лави нардепа БПП Єфімова державі - голова Незалежної профспілки гірників Донбасу

Потрібно терміново повернути лави нардепа БПП Єфімова державі - голова Незалежної профспілки гірників Донбасу
Глава Незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко заявив, що питання "Селидіввугілля" буде підніматися і в Кабміні, і у Верховній Раді. Фото: КВПУ

Лави "Селидіввугілля", незаконно передані в розробку приватним компаніям, повинні бути повернуті державі. Таку думку висловив глава Незалежної профспілки гірників Донбасу.

"Йде підрив державних засад. Йде війна, а тут таке. Розумієте, надра належать державі, а хто керує державою? Народ! І з яких пір там (на перспективних лавах, - ред.) мають бути приватні "лавочки"? Повинні державні там бути шахти", - повідомив Микола Волинко.

За його словами, 18 вересня відбулася рада голів НПГУ, на якій порушувалося питання ситуації на підприємстві "Селидіввугілля".

"Питання "Селидіввугілля" розглядалося, це питання буде підніматися і далі - і в Кабміні, і у Верховній Раді. Потрібно повернути ці лави державі. Маючи запасів вугілля в Україні більш ніж на 300 років, ми знищуємо свою промисловість і закуповуємо у агресора вугілля, у агресора, який напав на Україну", - впевнений Микола Волинко.

Як повідомлялося раніше у виданні "Наші Гроші", перспективні вугільні пласти шахт державного "Селидіввугілля" були на 20 років передані в оренду фірмам ТОВ "Шахта "Росія" і ТОВ "Шахта "1/3 Новогродівська". Ці приватні компанії були зареєстровані в один день - 27 лютого 2012 року за однією адресою в м. Новогродівка Донецької області. Власником фірми був Олександр Сичинава - голова наглядової ради "Всеукраїнського банку розвитку", який належав синові президента Віктора Януковича Олександру. Обидві фірми дублювали в собі назви відповідних шахт державного підприємства "Селидіввугілля".

За даними видання "Економічна правда", контроль за колишніми активами Олександра Януковича на українській території отримав народний депутат від фракції БПП Максим Єфімов. Це київський виставковий центр "Парковий", генеруюча компанія "Донбасенерго" і дві вугільні шахти - ТОВ "Шахта "Новогродівська 1/3" і ТОВ "Шахта "Росія".

Зараз ви читаєте новину «Потрібно терміново повернути лави нардепа БПП Єфімова державі - голова Незалежної профспілки гірників Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути