понеділок, 07 грудня 2020 20:23

Втратою двох третіх популярності Зеленський завдячує Гетманцеву - економіст

Втратою двох третіх популярності Зеленський завдячує Гетманцеву - економіст
Економіст Михайло Кухар про касові апаарти. Фото: Тарас Подолян

Небезпечно експериментувати із закручуванням гайок напівживому бізнесу в рік рецесії, каже про запровадження касових апаратів для ФОПів економіст Михайло Кухар.

"Вважаю, втратою двох третіх популярності Володимир Зеленський завдячує Данилу Гетманцеву (голова Комітету податкової, митної та фінансової політики у Верховній Раді. - Gazeta.ua). Він особисто своїми рішеннями по фіскалізації налаштував проти президента як мінімум три мільйони ФОПівців країни. Він не приховує своїх соціалістичних поглядів. Хоче, щоб держава все контролювала. Щоб усі сплачували високі податки. Це згубна модель. Влада таких як він, вже привела Кіпр і Грецію до дефолту.

Після введення законів про фінансовий моніторинг у червні за три тижні попит на готівку на тіньовому ринку перевищив 54 мільярди гривень. Це трирічна норма. Тіньова економіка в Україні становить 31 відсоток, за підрахунками Світового банку. Хоч би як бюрократи затискали бізнес, він завжди знайде шпарину щоб вижити, але робити це при "гетьманщині" стає дедалі важче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що станеться з економікою в разі нового локдауну

Потрібно знижувати фіскальний відсоток ВВП. У нас він у півтора рази вищий, ніж у Штатах. Рухаємося від ліберальної ринкової економіки США до регульованої напівсоціалістичної Швеції. У програмі "Слуги народу" обіцялися не такі реформи. Там є три економічні пункти: податок на виведений капітал, економічний паспорт українця і ринок землі".

Кожна гривня, інвестована у зведення масштабних інфраструктурних об'єктів, створює на 3,5 гривні додану вартість у суміжних галузях, каже економіст Михайло Кухар про те. як український уряд рятував економіку під час кризи. Не поділяє критики "Великого будівництва".

Зараз ви читаєте новину «Втратою двох третіх популярності Зеленський завдячує Гетманцеву - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути