Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2024 20:02

Поставки російського газу до Європи підскочили у червні - Reuters

Поставки російського газу до Європи підскочили у червні - Reuters
Російська компанія "Газпром" збільшила у червні середньодобове постачання природного газу до країн Європи майже на 23% порівняно з минулим роком. Фото: pixabay.com

Російська компанія "Газпром" збільшила у червні середньодобове постачання природного газу до країн Європи майже на 23% порівняно з минулим роком.

Про це повідомили Reuters.

Повідомляється про розрахунки, що засновані на даних європейської газотранспортної групи Entsog і щоденних звітах "Газпрому" про транзит газу через Україну.

За цими даними, середньодобовий експорт трубопроводами збільшився до 81,8 млн куб. порівняно з 66,8 млн куб. у червні 2023 року.

Загальний обсяг експорту природного газу "Газпрому" до Європи цього року становив близько 15,5 млрд куб. Обсяги продажів зросли після мінімумів, зафіксованих 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію і Білорусь внесли до списку країн, які торгують людьми. Таких у світі 13

Згідно з даними "Газпрому" і розрахунками Reuters, у 2022 році РФ поставила до країн Європи за різними маршрутами загалом близько 63,8 млрд кубометрів газу.

Торік обсяг знизився ще на 55,6%, до 28,3 млрд куб.

На піку у 2018-19 роках річний потік газу до Європи сягав від 175 до 180 млрд куб.

Цього місяця США запровадили нові санкції проти РФ. Обмеження запровадили проти понад 300 фізичних і юридичних осіб у РФ та у країнах Азії, Близького Сходу, Європи, Африки і Карибського басейну.

24 червня Європейський Союз запровадив 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів проти РФ, які передбачають санкції проти російського газу. Також у новому санкційному пакеті міститься розширення заборони на польоти над територією ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Поставки російського газу до Європи підскочили у червні - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути