вівторок, 10 грудня 2019 17:41

Порахували вартість газу для населення з січня 2020-го

Порахували вартість газу для населення з січня 2020-го
Минулий опалювальний період українці за газ платили 8,5 грн за куб. Фото: Depositphotos

З січня 2020-го Нафтогаз, крім ринкової ціни, українцям запропонує гарантовану. Вона діятиме до кінця опалювального періоду і становитиме 5,5 грн за куб. газу. Ціна не враховує податків.

Таким чином, побутових споживачів захистять від різкого подорожчання газу у першому кварталі 2020 року. З урахуванням всіх податків та витрат на транспортування, у регіонах гарантована ціна становитиме 7,2-7,8 грн за куб. м газу, повідомили у Нафтогазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому газ для населення подорожчає

Минулий опалювальний період українці за газ платили 8,5 грн за куб. Ціна зросла у листопаді 2018-го. Однак з травня 2019-го почала падати.

Гарантована ціна на газ діятиме для всіх домогосподарств і виробників тепла. Підписувати додаткових угод чи вносити передоплату не треба. Однак кожен зможе відмовитися від запропонованої ціни і платити за газ за ринковими цінами. У цьому випадку з 10 по 24 грудня таким споживачам необхідно звернутися до своїх регіональних збутових компаній, які запропонують алгоритм відмови від гарантованої ціни.

У грудні газ для населення подешевшав на 13% порівняно з ціною у листопаді. Побутовим споживачам доведеться заплатити 4277 грн за тисячу "кубів" газу. Ціна не враховує податків та витрат на транспортування, повідомили у Нафтогазі.

Зараз ви читаєте новину «Порахували вартість газу для населення з січня 2020-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути