неділя, 22 грудня 2019 21:18

Порошенко вимагає скликати РНБО і ввести санкції проти прямих поставок газу з Росії

Порошенко вимагає скликати РНБО і ввести санкції проти прямих поставок газу з Росії
Фото: АП

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України (2014-2019) Петро Порошенко вимагає термінового скликання Ради національної безпеки і оборони та введення санкцій проти прямих поставок газу з Росії, повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

""Європейська Солідарність" вимагатиме негайного скликання засідання Ради національної безпеки і оборони та введення санкцій проти прямих поставок газу з Росії. Вже відомо про п'ять компаній, які безпосередньо уклали угоди з Газпромом, і це не комерційні, а виключно політичні угоди", - розповів Порошенко в ефірі телеканалу "Україна".

На думку Порошенка, подібні угоди є результатом таємних переговорів, що відбулися на саміті лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі.

"Це газова голка. І, на жаль, ми можемо сказати, що це є результатом таємних переговорів, які відбулися в Парижі. Ми перетнули в цьому сенсі ті "червоні лінії", про які дуже голосно попереджали люди напередодні Парижа", - зазначив п'ятий президент України.

Порошенко виступив категорично проти відмови від подальших судових позовів до Газпрому.

"З якогось переляку ми відмовилися від подальших позовів проти Газпрому. Ви можете робити що завгодно, але якщо ми до 2017 року виграли 3 млрд доларів, то з 2017 року до 2019 року - ті самі аргументи і ті самі юридичні наслідки. Йдеться про мільярди доларів, які додатково мають надійти в НАК Нафтогаз", - підсумував Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко вимагає скликати РНБО і ввести санкції проти прямих поставок газу з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути