Ексклюзиви
субота, 17 лютого 2018 22:20

Порошенко: Десять компаній хочуть керувати ГТС

Порошенко: Десять компаній хочуть керувати ГТС
Українською ГТС хочуть керувати 10 компаній. Фото: РБК

Радник компанії "Нафтогаз України" готує пропозицію щодо управління газотранспортною системою України у повній відповідності до міжнародних правил, адже керувати нею хочуть не менш ніж 10 компаній.

"Робота проведена дуже велика. НАК "Нафтогаз" найняв радника, який готує пропозицію щодо управління газотранспортною системою України у повній відповідності до міжнародних правил, прозоро", — наголосив Порошенко, інформує Ракурс.

Глава держави також повідомив, що "вже більше десятка всесвітньо відомих компаній заявили про своє бажання брати в цьому участь".

За словами Порошенка, Камбін вже прийняв відповідні важливі рішення. Переможе у конкурсі та компанія, яка зможе забезпечити транзит газу та ефективну модернізацію газотранспортної мережі й найбільшу вигоду для України щодо експлуатації ГТС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко обговорив з Гутеррішем миротворчу місію ООН на Донбасі

НАК "Нафтогаз України" практично повністю підпорядкувала собі чинного оператора ГТС — ПАТ "Укртрансгаз". Це вдалося правлінню "Нафтогазу України" після звільнення президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва та введення до складу правління ПАТ "Укртрансгаз" і на ключові адміністративні посади представників "Нафтогазу".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Десять компаній хочуть керувати ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути