понеділок, 26 серпня 2019 21:10

Порівняли зарплати в містах-мільйонниках

В Україні найбільше роботи у містах-мільйонниках пропонують у сферах виробництва, продажу, торгівлі, IT. Шукають адміністративний персонал, готові працевлаштовувати студентів.

Найбільші зарплати готові платити у Києві та Одесі. Водночас у столиці найбільший розрив між розміром заробітної плати, яку роботодавці пропонують і яку працівники хочуть мати. Так, українці претендують на майже 20 тис. грн зарплати. Їм обіцяють трохи більше 14,5 тис. грн, пише The Point.

Автор: The Point
  Кандидати просять більшу заробітну плату, ніж роботодавці вказують у вакансії.
Кандидати просять більшу заробітну плату, ніж роботодавці вказують у вакансії.

В Одесі така різниця становить 2 тис. грн. Місцеві роботодавці обіцяють майже 13 тис. грн у місяць. Працівники розраховують на 15 тис. грн. Найменший розрив між зарплатами у Дніпрі та Харкові. Там працівникам обіцяють платити у межах 13 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому в Україні почали платити більше

Кандидати просять більшу заробітну плату, ніж роботодавці вказують у вакансії. Тоді останнім доводиться або піднімати виплати, або пропонувати додаткові бонуси у вигляді, наприклад, безкоштовних обідів.

У червні середня зарплата в Україні становила 10 783 грн. Це понад $400. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, наступного року середня зарплата зросте до $540. У 2021-му - до $620.

Зараз ви читаєте новину «Порівняли зарплати в містах-мільйонниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути