Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2018 15:34

Порахували, як зросли зарплати українців

Порахували, як зросли зарплати українців
Найвищі середні зарплати зафіксували у Києві, Донецькій, Київській та Дніпропетровській областях. Фото: news.online.ua

У січні-травні 2018 року розмір середньої номінальної заробітної плати становив 8225 грн. Це на 26,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найвищі зарплати зафіксували у сферах авіаційного транспорту, фінансової та страхової діяльності, інформації та телекомунікацій, наукової та технічної діяльності. Також виробництва фармацевтичних продуктів, добування кам'яного та бурого вугілля, повідомили у Держстаті.

Найменші зарплати у січні-травні поточного року були на підприємствах поштової та кур'єрської діяльності, охорони здоров'я, тимчасового розміщування й організації харчування, бібліотеках, архівах, музеях та інших закладах культури. Також у сфері водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці витрачають більше, ніж заробляють

Найвищі середні зарплати зафіксували у Києві - 12 721 грн, Донецькій - 9173 грн, Київській - 8392 грн та Дніпропетровській областях - 8237 грн.

Найнижчі - в Херсонській, Чернігівській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

З 1 січня 2018 року в Україні з 3200 грн до 3723 грн зросла мінімальна зарплата. До кінця поточного року мінімальні виплати українців можуть сягнути 4200 грн у місяць. Для цього необхідне зростання економіки і створення нових робочих місць. Водночас екс-міністр фінансів Олександр Данилюк перед звільненням заявив, що передумов для підвищення мінімальної заробітної плати в України немає.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, як зросли зарплати українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути