вівторок, 19 грудня 2017 16:00

Порахували відсоток бідного населення в Росії та Україні

Порахували відсоток бідного населення в Росії та Україні
Бідного населення в Україні та у Росії істотно більше, ніж в розвинених країнах світу. Наприклад, Німеччині, Данії чи США. Фото: Дзеркало тижня

За 2016 рік частка злиденного населення у загальній структурі населення Росії склала 13,5%. В Україні цей показник за минулий рік склав 3,8%.

Про це свідчать дослідження Світового банку спільно зі статистичними управліннями різних країн світу, пише "Обозреватель".

Водночас, доходи населення Росії істотно відрізняються по регіонах. Так, у Москві бідних - всього 9%, у Санкт-Петербурзі ще менше - 8%. А ось у Республіці Калмикії - 31,2%. В окупованому Росією Криму - 20,6%.

В Україні найменша кількість бідних у Києві. Адже у столиці і великих містах України простіше знайти роботу і гідний заробіток, ніж у провінції. Однак загальний показник бідних у цілому по Україні значно нижчий, ніж у Росії.

2013 року частка населення з середнім доходом нижче меж, встановлених на підставі фактичного рівня грошових доходів населення Росії, була 10,8%. В Україні цей показник був 8,3%.

Фахівці наголошують, що за період з 2013 по 2016 роки в Україні кількість бідного населення зменшилася, а в Росії - збільшилася. Тому санкції США і ЄС створили проблеми в економіці Росії. Вони досі впливають на зниження доходів росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції ЄС: чим гірше буде Росії, тим гірше буде і Україні

За даними Держстату, на жовтень 2017 року реальна заробітна плата в Україні зросла на 19,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Українці більше інвестують у будівництво і покупку житла. За 10 місяців 2017 року індекс житлового будівництва на 12,9% став більшим, ніж за аналогічний період минулого року.

У поточному році в Україні, без урахування зростання інфляції за 10 місяців 2017 року, більше, ніж на 8% зросли роздрібні продажі.

Попри це, бідного населення в Україні та у Росії істотно більше, ніж в розвинених країнах світу. Наприклад, Німеччині, Данії чи США.

Член правління міжнародної некомерційної правозахисної організації Human Rights First Брайан Дулі стверджує, що на сьогоднішній день Україна не далеко відірвалась від Росії за показниками боротьби з корупцією та показниками якості врядування. Так, Україна займає 78 позицію за даними проекту світової юстиції The World Juistice. Водночас, Росія посідає 96 позицію поміж 113 країн, де проводилося дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Порахували відсоток бідного населення в Росії та Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути