вівторок, 28 липня 2020 13:12

Порахували, скільки годин має працювати українець

Порахували, скільки годин має працювати українець
Про зміну розміру зарплати, встановлення чи скасування неповного робочого дня, зміну умов роботи працівника мають повідомляти не пізніше, ніж за 2 місяці. Фото: pixabay.com

В Україні тривалість робочого дня не може перевищувати 40 год. на тиждень.

Водночас для кожного підприємства та категорій працівників робочий час може відрізнятися. Це залежить від характеру виробництва, умов виробництва, повідомили в Держпраці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде із зарплатами та персоналом: думка роботодавців

Кількість годин робочого часу роботодавець вказує у колективному договорі чи Правилах внутрішнього трудового розпорядку. З відповідними документами працівник має ознайомитися перед початком роботи.

Крім того, про зміну розміру зарплати, встановлення чи скасування неповного робочого дня, зміну умов роботи працівника мають повідомляти не пізніше, ніж за 2 місяці.

Цього року уряд планує підвищити розмір мінімальної зарплати до 5 тис. грн. Бюджет 2021-го розробляють з урахуванням мінімалки розміром 6-6,5 тис. грн. Такі плани свідчать про збільшення податкового навантаження на оплату праці, що може тільки погіршити ситуацію. У разі підвищення мінімальної зарплати зросте максимальна величина бази нарахування єдиного соціального внеску.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, скільки годин має працювати українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути