вівторок, 18 травня 2021 12:01

Попередили про стрімке подорожчання електроенергії

Попередили про стрімке подорожчання електроенергії
У регіонах тарифи на світло можуть відрізнятися у два рази. Фото: pexels.com

Тарифи на електроенергію в Україні можуть зрости. Про це повідомив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

"На ринку газу також спочатку тарифи були низькі. Потім "пружина" зірвалася, і вони зросли в 10 разів. Те саме буде і з електроенергією: що більше стримувати тарифи, то сильнішим буде удар по населенню", - сказав він, пише "Уніан".

За його словами, через несвоєчасне зростання тарифів може виникнути дефіцит електроенергії в зимовий період. Існують ризики віялових відключень.

"Через недоотримання прибутку енергетичні компанії не зможуть закуповувати паливо, проводити вчасно ремонтні роботи та здійснювати модернізацію електростанцій. Ризикуємо підсісти на імпорт з Росії", - додав Омельченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна припинить імпорт електроенергії з Росії і Білорусі: Зеленський підписав закон

Експерт вважає, що потрібно більше інвестувати у національну енергетичну інфраструктуру.

"У кожному регіоні тарифи на світло відрізнятимуться. Адже Нацкомісія з тарифів затверджує ставки для кожного обленерго. Залежно від регіону, протяжності та зношеності мереж вартість розподілу електрики може відрізнятися навіть у два рази", - пояснив він.

Кабінет міністрів опублікував постанову про продовження до 30 червня тарифу на електроенергію для населення. Ціна на електроенергію для побутових споживачів - 1,68 грн за кВт-год.

Зараз ви читаєте новину «Попередили про стрімке подорожчання електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути