Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2018 13:03

Польщі відійде 5 тис. га української землі

Польщі відійде 5 тис. га української землі
Україна може втратити прикордонні землі в районі річки Західний Буг Волинської області. Фото: bug.org.ua

Україна може втратити на користь сусідньої Польщі близько 5 тис. га земель загальною вартістю понад 862 млн грн. Це можливо через недостатнє фінансування укріплення прикордонних берегів річки Західний Буг у Волинській області.

Про це йдеться в офіційному звіті Державної аудиторської служби, яка провела перевірку роботи Держводагентсва з січня 2015-го по квітень 2018-го.

Схожа загроза існує на прикордонних ділянках річок Тиса, Дністер, Сож, Прут, Сучава та інших на території Вінницької, Закарпатської, Чернівецької та Чернігівської областей. Загальна вартість необхідних робіт сягає близько 2 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ і Будапешт зробили крок назустріч один одному

Міністерство фінансів і Міністерство екології знають про проблему, але протягом 2015-2017-х гроші на берегові роботи не виділялися з бюджету.

Також Держводагентство через недостатнє фінансування не має правовстановлюючих документів на земельні ділянки, що може призвести до їхньої втрати. Лише 30% землі оформлено офіційно.

У Польщі збільшується попит на трудових мігрантів з України, бо українські заробітчани переорієнтувалися на ринки праці Чехії та Словаччини.

Польські роботодавці стурбовані можливістю Німеччини ширше відкрити свій ринок праці для громадян із країн, що не входять до складу ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Польщі відійде 5 тис. га української землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути