Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2020 17:17

Подорожувати стане дорожче: експерт розповів, коли поновлять подорожі

Подорожувати стане дорожче: експерт розповів, коли поновлять подорожі
З наступного року подорожчають туристичні послуги. Фото: pixabay.com

Туристична галузь - одна з тих, які найбільше постраждали під час карантину. Як зміняться ціни на подорожі і коли запрацюють турфірми? Про це Gazeta.ua розповів експерт із туризму Юрій Коляда.

"Бронювати тури люди почнуть не раніше вересня, а основний пік туристичних подорожей буде 2021 року. При цьому ціни на туристичні послуги зростуть. Подорожчає як перевезення, так і проживання, їжа в закладах харчування. Скажімо, якщо бюджетна поїздка до Італії обходилась у 200 євро, то тепер вона коштуватиме 400- 450 євро. Неймовірну кількість квитків було повернуто людям, і ще невідомо, скільки перевізникам доведеться повернути грошей. Швидше за все, через це близько 60% компаній-перевізників можуть збанкрутувати. Зникне таке поняття, як чартерний туризм", - каже експерт.

Експерт переконаний, що бронюватимуть житло тепер теж по-новому. Вигіднішим стане бронювання житлових будинків чи квартир, а не готелів і хостелів. Із тієї системи складно повернути кошти, і вони часто знімають бронювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золотий час: назвали галузь, яка найбільше виграла від карантину

"Люди стануть обережніше ставитися до ранніх бронювань. Українці спокійно бронювали подорожі на рік уперед. Тепер цей термін звузиться до пів року чи кількох місяців", - каже Юрій.

Найбільше постраждають компанії, які займалися внутрішнім туризмом. Їм не компенсуватимуть передоплат, які вони вже зробили наперед: бронювання готелів, передплата екскурсоводам та перевізникам.

Роботу у світі через карантин та можливу економічну кризу можуть втратити близько 25 млн людей, порахувала Міжнародна організація праці. Ексміністр економіки Тимофій Милованов вважає, що в Україні без роботи залишаться 170-500 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Подорожувати стане дорожче: експерт розповів, коли поновлять подорожі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути