Впродовж останнього тижня в Україні зросли ціни на тепличні овочі.
Підвищилися ціни на савойську і брюссельську капусту. Майже вдвічі підскочила ціна на цибулю-порей. Ціна на часник та імбир також зросла, повідомляють аналітики EastFruit.
За їхніми даними, ціни на редис знижувалися, досягнувши піку в 15 грн. Однак до кінця тижня його вартість була в діапазоні 30-40 грн. Також подешевшала молода білокачанна капуста.
"У сегменті зелені ціни переважно знижувалися. Подорожчали лише рукола і салат. З'явився в продажу базилік", - додають аналітики.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які українські продукти найпопулярніші у Великій Британії
З їхніх слів, у фруктовому сегменті другий тиждень поспіль ростуть ціни на апельсини та мандарини.
"Подешевшав виноград з Молдови, груші і садова суниця, пропозиція якої продовжує збільшуватися. Продовжують дешевшати яблука сорту Гала, знизилися ціни також на сорти Декоста, Муцу і Симиренка. Подорожчали Лігол і Голден", - додають експерти.
Стали дешевшати горіхи: фундук, фісташки і мигдаль. Печериці подорожчали.
В Україні найбільше зросли ціни на 3 категорії продуктів: цукор, яйця та соняшникова олія.
Коментарі