середа, 12 грудня 2012 11:06

Податкова заявила, що підприємці хочуть із нею "чатитись"

Податкова заявила, що підприємці хочуть із нею "чатитись"
Підприємці подали більше 5 тис. пропозицій щодо вдосконалення чинної податкової системи. Фото: vsapravda.info

Платники податків очікують від держави зниження кількості податків та зменшення розміру їх ставок, вдосконалення обслуговування при сплаті податків, укладанні та поданні звітності, а також спрощення системи адміністрування обов'язкових платежів.

Такі попередні висновки зробили фахівці Державної податкової служби (ДПС) за підсумками систематизації та аналізу пропозицій громадськості у межах розробки Програми лібералізації державної податкової політики до 2014 року.

За півтора місяці підприємці, асоціації та організації, що репрезентують їхні інтереси, а також представники наукових установ подали більше 5 тис. пропозицій щодо вдосконалення чинної податкової системи.

"Більшість представників бізнесу пропонує знизити кількість податків як таких. Дрібні підприємці хотіли б подавати звітність щороку, а не щоквартально, як це відбувається зараз. Крім того, платники єдиного податку пропонують об'єднати його із єдиним соціальним внеском, який сьогодні сплачується окремим платежем до Пенсійного фонду. Ставку внеску при цьому пропонується понизити - тільки так, на думку підприємців, можна стимулювати виведення з "тіні" заробітних плат найманих працівників", - зазначено в повідомленні.

Підтримуючи курс на розвиток систем електронного звітування, платники при цьому хотіли б мати можливість користуватися додатковими функціями, наприклад, індивідуальними аккаунтами для кожного підприємця, кажуть у Податковій.

Персональний аккаунт має містити інформацію про сплачені податки та повну історію взаємин з податковою: електронні копії реєстраційних документів, прийняті звіти, реквізити рахунків для сплати податків.

"Підприємці зацікавлені в тому, щоб оперативно отримувати на електронну пошту або за допомогою SMS-повідомлення "звіт про доставку" - підтвердження від податкової служби, що надіслані в електронному вигляді декларації та звіти були прийняті", - зазначили в ДПС.

Також платники прагнуть мати можливість доступу до онлайн-консультацій у режимі реального часу задля оперативного коригування звітів, податкових накладних та іншої документації.

Зараз ви читаєте новину «Податкова заявила, що підприємці хочуть із нею "чатитись"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути