середа, 01 лютого 2012 09:02

Податкова: З малим бізнесом ми партнери, а інших виводитимо з тіні

Податкова: З малим бізнесом ми партнери, а інших виводитимо з тіні

Державна податкова служба (ДПС) перевиконати план надходжень до бюджету в 2011 році завдяки детінізації економіки.

Про це заявив голова відомства Олександр Клименко в ефірі 5 каналу.

Чиновник також заявив, що робота в цьому напрямку триває, і в 2012 році планується збільшення надходжень до бюджету саме за рахунок детінізації.

"Ми маємоі розуміти, що і 2011 рік був складний для економіки, але податкова виконала всі поставлені завдання і перевиконала. Не за рахунок фіскального тиску на реальний сектор економіки, а за рахунок програми детінізації економіки, яка була впроваджена, і результатами якої ми сьогодні звітуємо і ця робота триває в 2012 році. Це також ризикоорієнтована система, яка дозволяє дистанційно аналітично бачити, де є ухилення від оподаткування та в режимі онлайн коригувати ці відносини зі сплати цих податків до бюджету і не допускати їх вихід у тіньову економіку. Ця система працює автоматично, без якогось ручного впливу і вона є дуже ефективною. Для цього за рахунок детінізації економіки, тільки за рахунок детінізації, ми будемо наповнювати бюджет і зменшувати, постійно зменшувати фіскальне навантаження, тиск, на реальний сектор економіки - це дуже важливо, це наша позиція", - заявив глава ДПС.

"У нас є над чим працювати, і виведення грошей з тіні і дасть можливість поповнення державного бюджету", - додав Клименко.

Чиновник зазначив, що програма детінізації в першу чергу стосується великого і середнього бізнесу.

"Нам все одно великий це бізнес, середній або малий, але, як ми говоримо на практиці, то це більш стосується великого та середнього бізнесу. З малим бізнесом ми взагалі йдемо на партнерські відносини, ми відмовляємося від перевірок, ми створюємо сприятливі умови для розвитку цього сектору і вважаємо, що це також принесе свої плоди і дасть той темп, який необхідний для зростання малого бізнесу", - зазначив голова ДПС.

Зараз ви читаєте новину «Податкова: З малим бізнесом ми партнери, а інших виводитимо з тіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути