четвер, 31 жовтня 2013 09:12

Поближче до Росії: влада хоче приєднатися до 5 міжнародних угод Митного союзу

Поближче до Росії: влада хоче приєднатися до 5 міжнародних угод Митного союзу
Уряд не виключає можливості приєднання України до ще п'яти міжнародних угод Митного союзу. Фото: dt.ua

Україна може приєднатися до п'яти міжнародних угод Митного союзу.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на черговому засіданні 30 жовтня, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Зазначається, що вчора уряд розглянув чотири угоди: про порядок застосування спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів протягом перехідного періоду (від 19 листопада 2010 року), про санітарні, ветеринарно-санітарні заходи та карантин рослин (усі три документи від 11 грудня 2009 року). Останній документ, що аналізувався урядом - "Протокол про порядок  надання органу, який проводить розслідування, відомостей, які містять у тому числі конфіденційну інформацію, для цілей розслідувань, які передують введенню спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів по відношенню до третіх країн" (від 19 листопада 2010 року).

ВІДЕО: Російське ТБ невтомно крутить жахи про Україну: Повний крах і неминуча загибель

Угода про спеціальні захисні, антидемпінгові та компенсаційні заходи визначає  порядок застосування діючих національних заходів захисту внутрішнього ринку країн МС. Ще три угоди, розроблені для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення держав-членів Митного союзу та охорони його митної території від завезення і розповсюдження інфекційних та масових неінфекційних хвороб серед населення, або ж карантинних шкідливих організмів та продукції, що не відповідає фітосанітарним карантинним вимогам держав-учасниць Митного союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Путіна: Україна втрачатиме незалежність - попереду конфлікти і дефолт

"Щодо Протоколу, то цей документ визначає повноваження органу, що проводить розслідування, які передують введенню спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів по відношенню до третіх країн. А його мета -  забезпечити орган, що проводить розслідування, відомостями, які містять в тому числі конфіденційну інформацію, від уповноважених органів державної влади, інших органів держав-членів Митного союзу", - пояснив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

Оскільки протокольне рішення було схвалене, МЗС доручено нотифікувати Євразійську економічну комісію щодо можливості України приєднатися до зазначених міжнародних угод.

Нагадаємо, на кожному засіданні Кабмін аналізує декілька міжнародних документів МС і приймає рішення стосовно можливого приєднання до них.

Зараз ви читаєте новину «Поближче до Росії: влада хоче приєднатися до 5 міжнародних угод Митного союзу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути