середа, 26 жовтня 2016 09:33

Побільшало людей, які не отримають пенсію

Побільшало людей, які не отримають пенсію

В Україні побільшало пенсіонерів, які не отримують пенсій. Причини різні: зниклі під час війни архіви, збільшення страхового стажу, вимушене переселення з окупованих територій. Через це пенсіонери одержують тільки державну допомогу, яка становить 949 грн.

"Перші труднощі виникли після того, як 2011 року на 10 років підвищили страховий стаж, - передає видання "Сегодня". - Для того, щоб отримати повноцінну трудову пенсію потрібно 35 років стажу, мінімальну — 30. Щоб отримати хоч якусь пенсію, людині необхідно 15 років підтвердженого стажу.

На жаль, не всі можуть підтвердити всі свої "трудові" і з кожним роком ця проблема дедалі більше загострюється. Зокрема, через проблеми з окупованими землями на Донбасі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрімко побільшало вакансій для маркетологів - експерт

HR-експерт порталу Rabota.ua говорить про те, що для людей передпенсійного віку є чимало вакантних місць, хоч і з невеликим доходом. Наприклад, можна піти комірником або працювати в клінінговій компанії.

Дефіцит Пенсійного фонду за останній рік збільшився з 90 до 150 млрд грн. Виправити ситуацію можна лише за рахунок зростання офіційних зарплат громадян України, які працюють у приватному секторі. Дірка в пенсійному фонді виникла штучно, коли, розраховуючи на масове "відбілювання" зарплат, влада знизила єдиний соціальний внесок на зарплату з 41% до 22%.

Зараз ви читаєте новину «Побільшало людей, які не отримають пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути