неділя, 26 січня 2020 10:53

"Південмаш" замовив на українські ракети алюміній із Росії

"Південмаш" замовив на українські ракети алюміній із Росії
"Південмаш" є найбільшим українським оборонним підприємством. Фото РБК

"Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова" уклав угоду з російським ТОВ "Промислове забезпечення "Альфа-Металл" про постачання алюмінію на 110 мільйонів рублів або 42,90 мільйони гривень.

У звіті про укладення договору замовник не оприлюднив марки та ціни за кілограм. Відповідно до угоди, цьогоріч поставлять алюмінієвий прокат різного сортаменту вагою близько 88 724 кг. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на дані системі "Прозорро"

Завод "Південмаш" входить до сфери управління Державного космічного агентства України.

З 2017 року "Південмаш" уклав із "Альфа-Металл" чотири угоди про постачання російського алюмінію на загальну суму 435 млн руб (315,10 млн грн.).

В описі торішньої закупівлі було зазначено, що алюміній потрібен для виготовлення заводом "Південмаш" основної конструкції першої ступені ракети-носія "Antares", головним розробником якої є американська компанія "Northrop Grumman Innovation System" (колишня "Orbital Sciences Corporation"). Ракета призначена для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запропонували збільшити податки на пальне з Росії

За даними російського реєстру, засновниками фірми "ПЗ "Альфа-Металл" є Дмитро Борунов і Сергій Горячев, а директором – Дмитро Трищенко.

Зараз ви читаєте новину «"Південмаш" замовив на українські ракети алюміній із Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути