вівторок, 10 січня 2012 17:40

Пінчук за $111 мільйонів придбав 6% акцій телекомунікаційного холдингу

Пінчук за $111 мільйонів придбав 6% акцій телекомунікаційного холдингу

Міжнародна інвестиційно-консалтингова група EastOne бізнесмена Віктора Пінчука придбала 5,995% акцій телекомунікаційного холдингу Vimpelcom Ltd.

Компанія Bertofan Investments Limited, яка придбала 123,6 мільйона привілейованих акцій Vimpelcom (28,51% від всіх випущених "префів") за $111 млн, перебуває під мандатом групи EastOne.

Угода здійснена в рамках портфельної стратегії групи EastOne, що припускає, зокрема, інвестування в ряд ключових інвестиційно привабливих галузей.

Vimpelcom Ltd. надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектру технологій бездротового та фіксованого зв'язку, а також широкосмугового доступу в інтернет в Росії, Україні, Казахстані, Узбекистані, Таджикистані, Вірменії, Грузії, Киргизії, В'єтнамі, Камбоджі, Лаосі, Алжирі, Бангладеш, Пакистані , Бурунді, Зімбабве, Намібії, Центральноафриканській Республіці, Італії та Канаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро знизився на 1 копійку, долар стабільний - міжбанк

EastOne, яка контролює найбільшого в Україні виробника труб групу "Інтерпайп", не повідомила суму угоди, але згідно з документами, поданими VimpelCom до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), Кисельов продав Bertofan пакет за $111 млн.

Структура Савіріс Weather Investments II володіє 29,6% голосуючих акцій Vimpelcom, Altimo - 24,998%, Telenor - 25%, Forrielite Limited - 5,995%, міноритаріїв - до 14,4%.

Зараз ви читаєте новину «Пінчук за $111 мільйонів придбав 6% акцій телекомунікаційного холдингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути