понеділок, 18 березня 2019 09:19

Підвищення тарифів загнало Укрзалізницю в порочне коло

Підвищення тарифів загнало Укрзалізницю в порочне коло
Нардеп Володимир Гусак заявив, що "Укрзалізниця" підвищує тарифи, але після цього втрачає частину клієнтів

З року в рік підвищуючи тарифи на перевезення Укрзалізниця втрачає обсяги вантажоперевезень.

Про це заявив сьогодні народний депутат, член транспортного комітету Верховної Ради Володимир Гусак під час виступу на нараді в Державній регуляторній службі, йдеться на сайті Мінпрому.

Укрзалізниця підвищує тарифи, але після цього втрачає частину клієнтів, які переходять в тому числі і на автомобільний транспорт. Яка реакція на це Укрзалізниці і що ми бачимо зараз? Знову підвищити тарифи! Але це порочне коло, тому що чергове підвищення тарифів – це нова втрата обсягів вантажоперевезень, – зазначив нардеп.

Гусак звернув увагу на те, що в 2018 році Укрзалізниця втратила 5% вантажоперевезень або близько 18 млн тонн. У той же час автомобільні перевезення в минулому році зросли на 65 млн тонн.

"І це не дуже добре, оскільки ці автомобільні перевезення вбивають українські дороги. Особливо на півдні країни. І ті гроші, які ми знайшли, щоб хоч якось відбудовувати дороги, вони пропадають", – підкреслив він.

Нардеп висловив упевненість, що при грамотній тарифній політиці "Укрзалізниця" могла б в минулому році залучити додатково не менше 30 млн тонн вантажів, які перейшли до автомобільних перевізників.

"У мене є великі побоювання, що зараз ми будемо мати чергове підвищення тарифів, і знову будуть втрачені великі обсяги вантажоперевезень", – резюмував Гусак.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення тарифів загнало Укрзалізницю в порочне коло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути