Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2012 20:05

Підвищення ціни квитка на електропоїзд має бути - "Укрзалізниця"

Підвищення ціни квитка на електропоїзд має бути - "Укрзалізниця"
Фото: telegraf.dn.ua

"Укрзалізниця" пропонує три шляхи вирішення проблеми збитковості приміських пасажирських перевезень. Про це на брифінгу повідомив перший заступник начальника головного управління приміських пасажирських перевезень залізничного транспорту "Укрзалізниці" Олександр Гудков.

"Є три шляхи вирішення ситуації. Перший, і найголовніший — виконання діючого закону — вчасне закладання в місцеві бюджети суми, яка має йти на погашення різниці в тарифах. Бо за шість пільгових категорій пасажирів має хтось платити. Другий - створити компанію приміських пасажирських залізничних перевезень. До неї могли б входити представники місцевої влади. Таке нововведення успішно практикується в Росії", - сказав Гудков.

Третім варіантом вирішення збитковості приміських перевезень "Укрзалізниці", на думку її керівництва, є підняття тарифу на проїзд.

"Це питання вирішується спільно з місцевою владою. Зараз ведуться переговори про підняття ціни квитка на приміські пасажирські перевезення на 15%. Підняти більше нам не дозволяє законодавство. Зріст тарифів безумовно повинен бути. Хоча б тому, що зараз все дорожчає", - вважає Гудков.

Він нагадав, що понад 70% від усіх перевезень пасажирів у приміському сполученні становлять пільгові категорії громадян. Найбільше коштів за перевезення пільговиків недоотримала Південно-Західна залізниця — 112, 8 млн грн, яка перевезла пільговиків на 146, 3 млн грн.

Зі слів Гудкова, на одну вкладену гривню "Укрзалізниці" повертається 12 копійок.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення ціни квитка на електропоїзд має бути - "Укрзалізниця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути