пʼятниця, 08 квітня 2011 13:11

Підприємства Мінпромполітики розбазарили більше 1 млрд грн - КРУ

Підприємства Мінпромполітики розбазарили більше 1 млрд грн - КРУ

За минулий рік підприємства, що належать до сфери управління міністерства промислової політики, здійснили фінансових порушень на 1,3 млрд грн.

Такі дані навів заступник голови КРУ Денис Красніков на брифінгу в Києві.

"У промисловості працює більше третини працівників. Тому до неї особлива увага з боку КРУ. Протягом 2010 року проведено ревізії на 154 підприємствах, що підпорядковуються Міністерству промислової політики. Фінансових порушень і недоліків було виявлено на загальну суму понад 1,3 млрд грн. Перевірені підприємства недоотримали фінансів на загальну суму 26,5 млн грн, провели витрати з порушенням законодавства - на 48,7 млн грн, вчинили інші правопорушення - на 1,24 млрд грн. Серед них - оплата за державні кошти вартості товарів, робіт і послуг без проведення тендерних процедур закупівлі - 200 млн грн", - сказав він.

За даними Краснікова, порушення, які призвели до втрати фінансових ресурсів, становили минулого року 75 млн грн, з них відшкодовано 34 млн грн.

"За результатами ревізії КРУ в Миколаївській області на підприємстві "Зоря-Махпроект" 2010 року відшкодовано незаконні витрати на суму 2 млн 944 тис грн. Вони спричинені безпідставною виплатою страхових платежів страховій компанії Повернено до державного бюжтету 1,5 млн грн", - зазначив чиновник.

"Контрольні заходи засвідчили, що відсутність належного менеджменту та внутрішнього контролю створює передумови для проведення незаконних витрат, втрат доходів і активів підприємства та, відповідно, можливості для штучного банкрутства. Доходи підприємств, віднесені до сфери управління Мінпромполітики були витрачені через неналежний професійний рівень керівників підприємств, низьку якість менеджменту та відсутність професійних управлінських рішень", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Підприємства Мінпромполітики розбазарили більше 1 млрд грн - КРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути