пʼятниця, 16 листопада 2012 04:57

Перший національний може стати банкрутом – профспілка

Перший національний може стати банкрутом – профспілка
Фото: 1tv.com.ua

Профспілка Національної телекомпанії заявляє про те, що НТКУ опинилася на межі банкрутства, через яке трудовий колектив може втратити роботу. Про це йдеться у зверненні профспілки.

Як стало відомо профспілці, Міністерство фінансів подало  позов на НТКУ і вимагає від державного телеканалу сплати 25 мільйонів гривень. Ці кошти повинні піти на погашення кредиту, наданого НТКУ ще у 1996 році з державного бюджету в межах співпраці України і Японії.

На думку профспілки, саме через це керівництво НТКУ відмовилось від святкування Дня працівників радіо, телебачення і зв'язку. Співробітники Першого національного просять українські ЗМІ звернути увагу на ситуацію на телеканалі.

Японський кредит був узятий у 1996 році на суму 13,5 мільйона доларів. Він виділявся на закупівлю технічного обладнання, яке зараз є вже застарілим.

Гендиректор  НТКУ Єгор Бенкендорф та представники Кабміну поки ніяк не прокоментували можливе банкрутство каналу.

Раніше стало відомо , що робота телеканалу "Euronews Україна", редакція якого знаходиться в Ліоні (Франція), може бути припинена через фінансову заборгованість української сторони. Згідно з угодою між НТКУ та Euronews, Україна має щорічно здійснювати два платежі: членський внесок і ліцензійний платіж.

Зараз ви читаєте новину «Перший національний може стати банкрутом – профспілка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути