Ексклюзиви
вівторок, 04 січня 2022 15:21

Пентагон замовив для України патрульні катери Mark VI

Пентагон замовив для України 10 патрульних катерів Mark VI у рамках американської програми міжурядового закордонного військового продажу Foreign Military Sales.

США законтрактували будівництво чергових двох суден для постачання ВМС України, повідомляє Defense Express із посиланням на офіційний сайт Пентагону.

"Міноборони США 30 грудня 2021-го видало американській компанії SAFE Boats International новий контракт на $25,5 млн на будівництво швидкісних патрульних катерів. Роботи мають завершити до березня 2026 року", - ідеться в повідомленні.

Ця угода є реалізацією опціону до контракту, виданого SAFE Boats International оборонним відомством 30 вересня 2021 року на $84,2 млн. Новий контракт має повністю фінансуватися урядом США коштами, що виділяють Україні за програмами допомоги Building Partner Capacity 2021-го фінансового року з терміном виконання до березня 2026 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передані Україні катери Island матимуть американське озброєння

 
Виданий контракт є третім для SAFE Boats на будівництво сторожових катерів Mark VI для України. У січні 2021-го ця компанія отримала перший контракт від Міністерства оборони США на $19,9 млн на початок будівництва перших двох катерів Mark VI для України з терміном завершення робіт у грудні 2022 року.

Українські суднобудівні компанії підписали із французькими партнерами контракт про будівництво п'яти суден для Державної прикордонної служби. Вироблятимуть на верфях Миколаєва.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон замовив для України патрульні катери Mark VI». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути