вівторок, 18 травня 2021 12:20

Пенсії зростуть: хто отримає більше

Пенсії зростуть: хто отримає більше
Пенсіонери до щомісячних виплат додатково отримають 100 гривень. Фото: pixabay.com

Упродовж 2021 року Мінсоцполітики планує підвищити виплати пенсіонерам, які не отримали доплат під час індексації виплат 2019-го і 2020 року.

"З 1 липня на 100 гривень зростуть виплати для таких пенсіонерів. Так прописано в законодавстві, реформа 2017 року", - заявила міністр соцполітики Марина Лазебна, пише "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому не можна збільшити прожитковий мінімум до реального рівня

Вона додала, що уряд також розгляне постанови про підвищення пенсій і мінімальних пенсійних виплат для інвалідів I групи.

"У людей немає стажу. За станом здоров'я вони не могли працювати. Торік ми внесли в Раду законопроєкт, де пропонуємо на 40 відсотків підвищити пенсії ліквідаторам на ЧАЕС з інвалідністю. Також учора я підписала в уряд законопроєкт про підвищення мінімальних пенсійних виплат чорнобильцям удвічі", - підсумувала Лазебна.

Кабмін змінив схему виплати пенсій. З 1 вересня гроші перераховуватимуть тільки на банківську картку. Усі пенсіонери мають оформити її на той час. Тим, хто не встигне або не захоче цього зробити, автоматично переведуть пенсію в одну з фінустанов за зверненням Пенсійного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Пенсії зростуть: хто отримає більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути