Ексклюзиви
середа, 29 березня 2017 18:28

Пенсійна реформа за рецептом МВФ веде до краху пенсійної системи – Коновалюк

Пенсійна реформа за рецептом МВФ веде до краху пенсійної системи – Коновалюк
Валерій Коновалюк. Фото: "Обозреватель"

Україні у співпраці з МВФ слід врахувати помилки з досвіду Аргентини та звернути увагу на умови, на яких отримує кредити Польща.

Про це в ефірі радіо "Ера" заявив економічний експерт, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк.

Він нагадав, що слідування приписам Міжнародного валютного фонду призвело Аргентину до катастрофи у пенсійній системі.

"1,5 млн. аргентинських пенсіонерів взагалі залишилися без пенсій через МВФ. Ми знаходимося у схожій ситуації: за дефіциту Пенсійного фонду в 145 млрд грн. пенсійна реформа за рецептами МВФ може призвести до краху пенсійної системи", – зазначив експерт.

Разом з тим Коновалюк звернув увагу на Польщу, яка отримує кредити МВФ без будь-яких умов.

"Буквально кілька місяців тому Польщі надали майже 10 млрд євро без будь-яких умов. Нагадаю, йдеться про країну, з якої в 2004 р списали близько 100 млрд боргу перед вступом до Європейського союзу. За бажання, ми могли б отримувати кредити на хороших умовах", – наголосив лідер ВО "Нова Україна".

За словами Коновалюка, влада мала вивчити негативний і позитивний досвід отримання кредитів МВФ на прикладах різних країн та або відмовитися від них, або висунути свої умови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без індустріалізації Україна ще 10 років повертатиметься до рівня 2013 року – Коновалюк

"Оскільки влада не змогла отримати кредити на вигідних для українців умовах, доведеться виходити з рабства – з рабства МВФ", – резюмував він.

Раніше в інтерв'ю Валерій Коновалюк заявив, що якщо Україна продовжить сліпо слідувати всім вимогам Фонду, то повторить долю Перу і Греції.

"Держави Латинської Америки десятиліттями співпрацюють з МВФ, але до сих пір залишаються країнами третього світу. Якщо Україна хоче повторити їхню долю, то давайте й далі сліпо слідувати порадам Фонду. Але я переконаний, що наша країна заслуговує на краще. Тим більше, що всі можливості для розвитку у нас є", – зазначив Коновалюк.

З ініціативою добудувати ракетний крейсер "Україна", а не продавати його по запчастинах виступив економіст, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійна реформа за рецептом МВФ веде до краху пенсійної системи – Коновалюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути