вівторок, 24 березня 2020 12:43

Паніка на фондовому ринку: як вибирати об'єкти інвестування на спаді

Паніка на фондовому ринку: як вибирати об'єкти інвестування на спаді
Криза - час для довгострокових інвестицій

Поточну ситуацію багато хто сприймає як кризовий період. Але нинішня просадка на фондових ринках - одне з рідкісних можливостей для інвестування, яка з'являється раз на 10 років.

Експерти інвестиційної компанії "ФРИДОМ ФІНАНС УКРАЇНА" пояснюють, чому зараз відповідний момент для укладення угод і які фінансові інструменти краще вибирати на спаді. Ознайомитися з умовами інвестування в цінні папери можна на сайті: https://ffin.ua/.

Криза - час для довгострокових інвестицій

Криза відкриває багато нових шляхів для вкладення грошей. Їх потрібно вміти бачити і правильно використовувати. Зараз на фондових ринках править паніка: ціни падають, активи розпродаються. Це дає свободу для здійснення вигідної угоди.

Якщо ваш інвестиційний горизонт є довгостроковим, в майбутньому він може принести гарний прибуток. Саме довгі вкладення, а не спекулятивні проекти аналітики радять здійснювати в даний момент.

Світова економіка має циклічний розвиток, тобто за спадом йде зростання. Згодом криза завершиться, а інвестор, який не піддався паніці, може серйозно виграти.

Візьмемо, наприклад, індекс S&P 500. За останні 2 кризи фондових ринків він втрачав у ціні близько 50%. Але якщо згадаємо 2008 рік, то побачимо, що покупка цінних паперів перед самою кризою привела до втрати половини суми інвестицій, яка повернулася вже через 2 роки після початку кризи. А далі інвестор стабільно отримував дохід.

"Корекція ринку, якою б глибокою вона не була, - це можливість купити недооцінений в конкретний момент часу актив і отримувати вигоду від володіння ним після завершення періоду паніки", - переконаний Денис Білий, інвестиційний аналітик компанії "ФРИДОМ ФІНАНС УКРАЇНА". Але які саме об'єкти слід вибирати для інвестування?

2 активи для інвестування в період спаду

В якості надійного об'єкта експерти рекомендують вибирати компанії з хорошою фінансовою стійкістю до потрясінь ринку. Перед покупкою акцій ви повинні бути впевнені, що корпорація переживе кризовий період, а після - покаже стабільне зростання.

Якщо на вивчення компаній немає часу, другий варіант інвестування в період спаду - фондові індекси (вкладаємо через біржові фонди). Наприклад, динаміку S&P 500 відображають фонди SPY і VOO. Інвестуючи в такий індексний фонд, ви 100% отримаєте середньоринкову дохідність. А це дозволить зберегти гроші в довгостроковій перспективі.

Не панікуємо - інвестуємо з розумом

Криза - явище негативне. Але інвестор - людина з холодною головою, здатна знайти варіанти збереження і примноження капіталу навіть у непростий час. Вкладаючи зараз в стабільні компанії та відомі індекси, ви заробляєте в довгостроковій перспективі.

У виборі конкретного активу в період паніки керуйтеся глибокою експертизою. Аналітики компанії "Фрідом Фінанс Україна" допоможуть скласти інвестиційний портфель з урахуванням поточної ситуації на фондових ринках і ваших персональних цілей.

Зараз ви читаєте новину «Паніка на фондовому ринку: як вибирати об'єкти інвестування на спаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути