середа, 08 липня 2020 21:10

Відпочинок: куди українці збирають поїхати цього літа

Відпочинок: куди українці збирають поїхати цього літа
Більшість українців цього літа планують відпочивати в Україні. За кордон бояться летіти через поширення коронавірусу. Фото: pexels.com

Цього літа 45% українців планують відпустку на вітчизняних курортах.

За кордон хочуть поїхати 24% респондентів. Ще 17% проведуть літо на дачі, а 14% не планують кудись їхати, свідчать результати дослідження Rozetka Travel.

Водночас найбільший попит на тури в Єгипет і Туреччину. Популярні - Кіпр, Греція, Албанія.

Не бояться інфікуватися через поширення коронавірусу майже 40% опитаних. Водночас 20% туристів переживають, аби не захворіти та вчасно повернутися додому. Ще стільки ж не хочуть проходити обсервацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни, де українці можуть відпочити цьогоріч

72% українських туристів схвалюють зміни концепції All Inclusive. Тепер страви сервірують за закритими екранами, а їжу подають офіціанти. Відстань між столами відвідувачів - понад 2 метри.

В Україні найбажаніші напрямки - Одеса та Закарпаття. Переважно там орендують кімнати, квартири та будинки. Частина шукає номери в готелях. Водночас більшість переживає, що ціна відпочинку в Україні не буде відповідати якості. Також непокоїть ймовірне скупчення людей.

У липні відпочити у Туреччині тиждень для одного коштуватиме 7940 грн, Єгипті - від 6600 грн. Дорожче обійдеться Чорногорія - 8965 грн. Ціна зазначена без харчування на 8 днів.

Зараз ви читаєте новину «Відпочинок: куди українці збирають поїхати цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути