пʼятниця, 06 листопада 2020 21:10

Оренда житла: що найбільше впливає на ціну

Оренда житла: що найбільше впливає на ціну
Ціни в центрі Києва стартують від 8,5 тис. грн/міс. Фото: unsplash

Розташування квартири у старій будівлі чи новобудові впливає на вартість її оренди.

Пошукачі, які цікавляться житлом в старих будівлях, поділяються на тих, хто орієнтується на локацію, і хто вибирає квартири за ціною, пише Domik.ua.

Нерухомість в історичному центрі Києва користується попитом, завдяки своєму розташуванню, вважає керівник громадської спілки "Асоціація професійних управляючих нерухомістю України" Анатолій Топал.

"Квартиру в "царському будинку" на вулицях Ярославів Вал, Пушкінській або Інститутською можна здати швидше, ніж квартиру в Голосіївському районі. Житло в дореволюційних будівлях орендують ті, хто любить центр. "Царські будинки" прирівнюються до бізнес-класу. Сталінки в центрі теж ближче до дорогого сегменту. Хрущовок і панельних будинків радянських часів в районі небагато. Через близькість до центру вони можуть користуватися попитом. Але вартість оренди разюче не відрізняється від старого житлового фонду, розташованого поблизу гілок метро", - каже Топал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одну квартиру претендують 10 людей: як змінилася вартість оренди житла

Ціни в центрі стартують від 8,5 тис. грн/міс. Той, хто не любить жити в центрі, віддає перевагу зеленій зоні, каже заступник голови правління Київського міського відділення Асоціації рієлторів Владислав Кулішенко.

З його слів, на околиці знайти однокімнатну квартиру можна від 6,5 тис. грн, двокімнатну - за 7,5 тис. грн, трикімнатну - від 9 тис. грн на місяць.

Крім того, орендарі квадратних метрів в старих будинках звертають увагу на вартість утримання житла, зокрема плати за опалення.

Зі слів експертів, житло в новобудовах користується попитом у клієнтів, чий дохід становить від $2 тис. на місяць. А також у чиновників і батьків з інших міст, які оплачують оренду дітям. Найпопулярніші райони у претендентів новобудов - Голосіївський, Печерський та Оболонський.

Експерти пояснюють, що вартість оренди в центрі прийнято обчислювати в доларах. Оскільки в районі часто знімають житло іноземці, люди з високим рівнем доходу, тому і порядок цін за однокімнатну квартиру в районі $1000 в місяць. Можна знайти варіанти за $600-700.

У наближених до центру масивах ціни стартують від 10 тис. грн/міс. У житлових комплексах, розташованих подалі від метро, ​​щомісячна оплата нижче.

На околиці столиці в будинках, побудованих після 2010 року, можна знайти варіанти від 8 тис. грн/міс.

Вартість довгострокової оренди в Києві зросла на 2-26% залежно від району, а кількість пропозицій значно збільшилася. За ціною однокімнатки в столиці можна винайняти двокімнатку або трикімнатку в Одесі чи Львові.

Зараз ви читаєте новину «Оренда житла: що найбільше впливає на ціну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути