понеділок, 17 серпня 2020 11:14

Оренда житла: порівняли ціни в Україні та Європі

Оренда житла: порівняли ціни в Україні та Європі
У Валетті оренда житла коштуватиме близько 33,6 тис. грн на місяць. Фото: pixabay.com

В Європі столицями з найдорожчою орендою житла стали мальтійська Валетта, Вільнюс і Варшава. Аби зняти там квартиру, доведеться заплатити на 9-11% більше, ніж це коштувало в аналогічний період минулого року.

У Валетті оренда житла коштуватиме близько 33,6 тис. грн на місяць. У Києві однокімнатна квартира обійдеться у середньому в 9 тис. грн на місяць. Кімнату в столиці можна орендувати за 3,5 тис. грн на місяць. Стільки ж коштує зняти житло в Одесі.

Серед найдорожчих по оренді житла європейських міст називають Копенгаген, Стокгольм і Афіни. Там ціни зросли на 7-9%, порівняно з 2019 роком, пише "Мінфін".

Найпомітніше орендна плата знизилася в Будапешті - на 2,8%, і Празі - на 2,1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує орендувати квартиру студенту: ціни

Спочатку зростання цін на житло було пов'язане з високим попитом на нерухомість в цих містах. Однак після обмежень, викликаних пандемією коронавірусу, ціни поступово почали повертатися до вихідного рівня.

"Для тих, хто планує переїзд, нинішнє затишшя дає можливість отримати орендовану нерухомість за більш низькою ціною. Це допоможе покрити загальну вартість переїзду у велике місто, коли прийде час", - зазначила регіональний менеджер Spotahome у Великій Британії та Ірландії Надія Батт.

Торік найдорожчою країною для життя в ЄС виявилася Данія. Там місцеві витрачають на 41% більше, ніж у середньому жителі Євросоюзу. Найдешевше з країн ЄС жити в Болгарії. У середньому місцеві витрачають на 47% менше грошей за громадян інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Оренда житла: порівняли ціни в Україні та Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути