четвер, 19 липня 2012 01:15

Один з найбільших банків світу звинуватили у співпраці з "Аль-Каїдою" і наркоторговцями

Один з найбільших банків світу звинуватили у співпраці з "Аль-Каїдою" і наркоторговцями
dailybail.com

Один з найбільших в світі банків займався відмиванням грошей та іншими незаконними операціями, газета La Repubblica.

Гроші HSBC, другого по величині банку в світі, надходили на рахунки мексиканських наркоторговців і терористів з "Аль-Каїди", фінансові кошти циркулювали по забороненим каналам податкових оазисів і виявлялися в розпорядженні аятолл, що грають з атомною бомбою. Більше 60 трлн доларів опинилися поза будь-якого контролю.

"Здавалося б, мова йде про сюжет, придуманому талановитим детективників, але ця історія викладена на 400 сторінках звинувачень, які Сенат США представив керівництву HSBC, британського банківського колоса, який опинився в ці дні на лаві обвинувачених Уолл-стріт разом з банками Barclays і JPMorgan Chase", - пише видання.

"В епоху міжнародного тероризму, насильства на наших вулицях, пов'язаного з наркотиками, в епоху організованої злочинності, припинення потоку брудних грошей, які фінансують ці жахи, перетворилося на обов'язок", - пише глава комісії з розслідування сенатор Карл Левін.

У період з 2007 по 2009 рік мексиканська філія банку здійснила операції з 7 млрд доларів: виникає підозра, що такий обсяг грошей міг бути результатом продажу наркотиків у США.

Керівництво банку ігнорувало і тривожні попередження з боку федеральних структур про пильне ставлення до до переказів коштів на рахунку якогось саудівського банку, який служив сейфом для терористів Усами бен Ладена. І в той час як США та інші західні країни намагалися за допомогою санкцій зупинити ядерну гонку Тегерана, було здійснено більше 25 000 транзакцій, що свідчать про активну торгівлю з Іраном, загальний обсяг якої склав понад 20 млрд доларів.

Зараз ви читаєте новину «Один з найбільших банків світу звинуватили у співпраці з "Аль-Каїдою" і наркоторговцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути