четвер, 03 січня 2019 15:06

Облгази продовжують незаконно нараховувати додаткові обсяги газу споживачам

Облгази продовжують незаконно нараховувати додаткові обсяги газу споживачам
НАК "Нафтогаз" рекомендує українцям оплачувати виключно спожитий газ за лічильником. Фото: УНН.

Оператори газорозподільчих мереж незаконно нараховують українцям додаткові обсяги газу. Водночас Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг заборонила робити це.

"Оператори ігнорують заборону Нацкомісії і продовжують незаконно донараховувати споживачам додаткові обсяги газу, застосовуючи коефіцієнт приведення до стандартних умов. НКРЕКП ініціює позапланові перевірки операторів газорозподільних мереж та перевірку облгазів. Намагається отримати дозвіл на ці перевірки у Державної регуляторної служби", повідомили у прес-службі Нафтогазу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціну на послуги транспортування газу знизили вдвічі: що зміниться

НАК "Нафтогаз" рекомендує українцям оплачувати виключно спожитий газ за лічильником.

"Якщо в платіжці є незрозумілі донарахування, пишіть скаргу до газзбуту з вимогою перерахувати обсяги газу", - наголосили у НАК.

У листопаді 2018-го більшість домогосподарств в Україні отримали від газзбутів платіжки з донарахуваннями за жовтень. Крім того, їх попередили про значні донарахування за 3 попередні роки. Це пов'язано з приведенням обсягу газу до еталонних умов вимірювання. Оператори назвали це вимогою Нафтогазу. Щоправда в компанії наголосили, що не причетні до рішення газзбутів.

НКРЕКП постановою від 23 листопада заборонила нараховувати додаткові обсяги газу. Прем'єр Володимир Гройсман закликав населення оплачувати лише фактично спожиті обсяги газу за показами лічильників. Ініціював проведення перевірок облгазів.

Зараз ви читаєте новину «Облгази продовжують незаконно нараховувати додаткові обсяги газу споживачам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути