середа, 07 березня 2018 12:18

Пояснили, чому дешевшає бензин

Пояснили, чому дешевшає бензин
На зниження роздрібних цін нафтопродуктів вплинуло зниження світових цін на нафту, зниження міжнародних котирувань і зміцнення гривні. Фото: rac.co.uk

АЗС знизили ціни на паливо в середньому на гривню. Порівняно з лютим, заправити бак на 48 л у березні стало дешевше на 50 грн.

Починаючи з 12 лютого, найбільше, на 1,12 грн/л, подешевшало дизпаливо. Вартість літру А-95 бензину стала меншою на 1,1 грн. А-95 + втратив у ціні 92 коп., А-92 - 1,06 грн. Заправити машину автогазом стало дешевше на 34 коп., пише "Сегодня".

Щоправда, зниження цін не компенсувало подорожчання бензину в січні. Після Нового року літр палива в середньому подорожчав на 2 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники України залишилися без палива на 676 млн грн

У Нафтогазовій асоціації України відзначили, що на зниження роздрібних цін нафтопродуктів вплинуло зниження світових цін на нафту, зниження міжнародних котирувань і зміцнення гривні.

"Паливо подешевшало за рахунок зниження вартості на кордоні України і за рахунок зміцнення курсу гривні. Ці два фактори дозволили трейдерам збільшити розмір знижок для лояльних клієнтів і знизити ціни на бензин", - пояснив Геннадій Рябцев, директор спеціальних проектів науково-технічного центру "Психея".

В Україні низка великих мереж АЗС знизили ціну скрапленого газу. У середньому він подешевшав на 5-40 коп./л. За даними "А-95", середні ціни по Україні знизилися на 10 коп./л, - до 12,97 грн/л. Поточний рівень гуртових цін на скраплений газ дозволяє очікувати зниження роздрібних цін на 50 коп./л - до 12,6 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому дешевшає бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути