Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2019 11:15

Пояснили, як українцям ефективно користуватися субсидією

Пояснили, як українцям ефективно користуватися субсидією
З 1 січня в Україні почнуть видавати субсидію живими грішми. Фото: Дзеркало тижня

Якщо субсидію видаватимуть у грошовій формі, то кошти надходитимуть на рахунок споживача. Він зможе вільно користуватися ними.

"Наші споживачі – цивілізовані та відповідальні. Рівень розрахунку населення становить 95%. Тому давати гроші людям вкрай необхідно. Так можна відстежити, які рахунки є фіктивними, тобто які абоненти не існують і крадуть гроші через неіснуючих абонентів, а які абоненти є існуючими", – заявив голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв у ефірі "5 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати субсидію грішми

Він додав, що система субсидій потребує перевірки.

"Якщо проведемо перевірку, то побачимо, що реальних людей менше, ніж тих, на кого нараховували субсидії останніми 2-3 роками. Процес верифікації може бути завершений переведенням "живих" коштів усім реальним споживачам", - наголосив Коболєв.

В Україні з 1 січня субсидію почнуть видавати у грошовій формі. На початку 2019-го кошти отримають ті, хто звернувся по субсидію вперше. З 1 травня — люди, які користуються пільгою роками. Зокрема, оформляють допомогу і на літо. Решті домогосподарств гроші почнуть виплачувати з 1 жовтня. Відповідну постанову Кабмін прийняв 27 грудня 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, як українцям ефективно користуватися субсидією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути