середа, 26 грудня 2012 11:28

Новий міністр енергетики пообіцяв довести LNG-термінал "до логічного завершення"

Новий міністр енергетики пообіцяв довести LNG-термінал "до логічного завершення"
Фото: lenta.ru

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький планує працювати з віце-прем'єром Юрієм Бойком (раніше займав цей пост), як одна команда.

Він також налаштований довести проект по будівництву LNG-терміналу до логічного завершення.

"Ми з Юрієм Бойком разом будемо працювати, як одна команда", - сказав Ставицький журналістам перед початком засідання уряду.

Відповідаючи на питання про те, які будуть його дії у відношенні LNG-терміналу, Ставицький повідомив, що він має намір "зробити перезавантаження" і налагодити співпрацю з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України (держінвестпроект).

"Ми доведемо цей проект до його логічного завершення", - повідомив міністр.

Нагадаємо, Держінвестпроект 26 листопада 2012 підписав угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області. З іспанської сторони документ підписав Джорді Сарда Бонвехі, який раніше також фігурував як представник компанії Enegas (Іспанія), нібито зацікавленої в інвестуванні в український LNG-термінал.

Однак компанії Gas Natural Fenosa і Enegas заявили, що жодних документів не підписували, а Джорді Сарда Бонвехі не є їх представником. Іспанські компанії також додали, що не розглядають питання участі в консорціумі з будівництва LNG-терміналу в Україні.

Як пояснив куратор Національного проекту "LNG-термінал" Віталій Дем'янюк, Джорді Сарда Бонвехі є професійним комерційним представником, працює в інтересах багатьох іспанських компаній.

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає притягнути до відповідальності президента Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколу Азарова й голову Госінвестпроекта Владислава Каськіва за угоду про співпрацю в рамках будівництва LNG-терміналу з "невідомим іспанським інвестором".

Зараз ви читаєте новину «Новий міністр енергетики пообіцяв довести LNG-термінал "до логічного завершення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути