Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 12:28

Новий глава НБУ хоче виховувати українців і зробити депозити дешевими

Новий глава НБУ хоче виховувати українців і зробити депозити дешевими
Фото: appu.org.ua

Національний банк України (НБУ) зосередиться в 2013 році на зниженні кредитних ставок і вихованні у населення довіри до гривні.

Про це сьогодні у парламенті заявив Ігор Соркін перед тим, як Верховна Рада затвердила його на посаді глави Національного банку України (НБУ).

"Необхідно продовжити виховання довіри суспільства до національної грошової одиниці", - сказав він.

"Одним із пріоритетних завдань вважаю зниження процентних ставок за кредитами і депозитами", - додав Соркін.

Крім того, за його словами, Нацбанк продовжить удосконалення банківського нагляду і буде сприяти розвитку безготівкових розрахунків.

Соркін також зазначив, що НБУ продовжить докладати максимальних зусиль для поглиблення співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович в кінці грудня 2012 призначив голову НБУ Сергія Арбузова першим віце-прем'єр-міністром, а главу Ради НБУ Ігоря Прасолова - міністром економічного розвитку і торгівлі.

Глава НБУ призначається й звільняється з посади парламентом за поданням президента: глава центробанку призначається на сім років.

У січні Янукович запропонував Верховній Раді призначити главою НБУ Ігоря Соркіна, який з кінця грудня виконує обов'язки голови Нацбанку.

Згідно з даними веб-сайту російського ВАТ "Газпром", батько Соркіна В'ячеслав Соркін працює першим заступником начальника департаменту з капітального будівництва "Газпрому".

Зараз ви читаєте новину «Новий глава НБУ хоче виховувати українців і зробити депозити дешевими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути