вівторок, 14 грудня 2021 15:46

Новий австрійський канцлер підтримує "Північний потік-2"

Новий австрійський канцлер підтримує "Північний потік-2"
Новий австрійський канцлер не бачить зв'язку між тиском Москви на ЄС та запуском "Північного потоку-2" / Reuters

Новий канцлер Австрії Карл Нехаммер висловив підтримку запуску газопроводу "Північний потік-2".

Нехаммер у першому інтерв'ю іноземному ЗМІ, німецькій Die Welt, пояснив, чому "Північний потік-2" слід ввести в експлуатацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австрії обрали нового канцлера

49-річний Нехаммер став канцлером тиждень тому. Він змінив Себастьяна Курца та Олександра Шалленберга – ряд глав урядів, які очолювали Австрію. Уряд Нехаммера підтримуватиме газопровід.

"Чекаю, що "Північний потік-2" запустять найближчим часом, як планувалося. У Європі значно покладаємось на відновлювані джерела енергії. Але оскільки нам також потрібні нафта і газ, то важливо, щоб країни ЄС забезпечували своє енергопостачання з якомога більшої кількості джерел і мали відповідні трубопроводи. Це також стосується Австрії. Газопровід - важливий проєкт, що забезпечує безпеку постачання енергії до ЄС. Це європейський проєкт, який не має використовуватись як засіб тиску на Москву. Не вірю у зв'язок його запуску з поведінкою Росії щодо України. "Північний потік-2" відповідає інтересам не лише Росії, а й Німеччини, Австрії та інших країн ЄС, які також виграють від нього", - сказав Нехаммер.

В Австрії планують запровадити штрафи за відмову від обов'язкової вакцинації від коронавірусу. Обов'язкова вакцинація набуде чинності з 1 лютого 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Новий австрійський канцлер підтримує "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути